Johan Dellemann – Huisartsenpraktijk Driel – Driel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Driel
Ausemsstraat 5 6665 DL
Driel

Johan Dellemann

Praktijk Ondersteuner Huisarts (POH)
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
Afdeling:
POH GGZ

Wanneer u klachten heeft op het psychische of sociaal-maatschappelijke vlak kan de huisarts u naar hem verwijzen. Hij kan in een aantal gesprekken met u kijken of u de problemen met zijn hulp kunt oplossen, of u doorverwijzen naar een andere hulpverler..

Mijn naam is Johan Dellemann en sinds 2019 ben ik hier werkzaam als Praktijk Ondersteuner Huisarts– Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ).
Mijn opleidingsachtergrond is Maatschappelijk werk en dienstverlening, direct aansluitend deed ik de opleiding tot POH-GGZ.
In 2012 begon ik te werken als POH-GGZ in de Arnhemse achterstandswijk Presikhaaf, hier werk ik ook nog altijd.
Voordat ik de uitbreiding maakte naar Driel, heb ik eerst nog 8 jaar met veel plezier gewerkt als medische maatschappelijk werker in de revalidatiezorg, maar uiteindelijk won toch mijn liefde voor dit vak.
Samen met mijn vrouw woon ik in Arnhem, waar wij erg genieten van alle wandel-/mountainbikeopties op de Veluwe.
Verder lees ik graag in mijn vrije tijd, probeer ik regelmatig nieuwe kookrecepten uit en ben ik vooral graag actief buiten.

Waarmee kan ik je van dienst zijn?
Om te beginnen is het goed om te noemen dat mijn focus ligt op volwassenen, mensen onder de 18 jaar kunnen hulp aanvragen via de afdeling Jeugd van de gemeente.
Als POH-GGZ help ik mensen met de meest uiteenlopende psychische vraagstukken. Zo help ik bijvoorbeeld mensen die worstelen met een lichte depressie of burn-out, of mensen die worstelen met vragen over levensthema’s,
mensen die worstelen met heftige/meervoudige/acute psychische problemen, maar ook mensen die chronische nazorg nodig hebben na een langdurige behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Om die redenen is geen dag hetzelfde en ieder gesprek weer uniek. In mijn gesprekken probeer ik eerst samen de problemen en hulpvraag in kaart te brengen, hiermee kan ik een inschatting maken wat iemand nodig heeft.
Als blijkt dan dat iemand kortdurende hulp nodig heeft, kan ik dit bieden middels zo’n vijftal gesprekken.
Als iemand uitgebreide en/of specialistische zorg nodig heeft, dan kijk ik met mensen naar passende verwijsopties in de regio.
Nadat ik een verwijzing heb verstuurd, kijk ik of mensen nog hulp nodig hebben in de overbrugging van de wachttijd.

Als POH-GGZ heb ik beroepsgeheim, dat betekent dat ik niet met anderen praat over de zaken die je vertelt. Een POH-GGZ werkt in het dossier van de huisarts, de huisarts kan daardoor wel lezen wat er wordt opgeschreven.
Je hoeft voor een gesprek bij een POH-GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je eigen risico wordt niet aangesproken.

Werkdagen Johan: maandag, dinsdag en donderdag

Terug naar overzicht